lauantai 8. maaliskuuta 2014

Perinteikäs Kinuskikakku

Kinuskikakku koristeineen valmistui syntymäpäiväjuhliin, mutta samalla tietysti juhlittiin naistenpäivää. Kakun sisällä on ananasmurskaa ja banaania.

Tarvikkeet:

6 munan kakkupohja:
6 munaa
2dl sokeria
2½dl jauhoja
1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne nuolijalla sekoittaen munasokerivaahtoon. Voitele ja jauhota vuoka. Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Täyte ja kostutus:
maitoa
3dl kermavaahtoa
1prk ananasmurskaa
1 iso banaani

Kun kakku on jäähtynyt leikkaa se kolmeen osaan. Kostuta ensimmäinen osa maidolla ja lisää ananasmurska ja  osa kermavaahdosta väliin. Aseta päälle seuraava leikattu kakkupohja ja kostuta se maidolla. Pilko banaanit ja asettele ne kerroksen päälle. Lisää loput kermavaahdosta. Pistä kansipala päälle ja kostuta sekin maidolla.

Kinuski ja muu kuorrute:
3dl kermavaahtoa (kuorrute)

2dl kuohukermaa
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
1 tl voita 
1tl vanilijasokeria

Kaada kattilaan 2dl kuohukermaa, sokeri ja fariinisokeri. Keitä kinuskia noin. 15-20 minuuttia kunnes se saostuu. Kun laitat kinuskia kylmälle lautaselle ja se ei levähdä vaan jää nätiksi ns. palloksi lautaselle on kinuski valmista. Lisää sitten voi ja vanilijasokeri. Sekoita kunnes voi on sulanut joukkoon. Anna sitten kinuskin jäähtyä hetki ennenkuin kaadat sen kakun päälle. 
Vatkaa kerma ja pursota pursoitukset tähtityllalla kakun reunoille. Pursoita kermavaahtoa myös kinuskin reunalle.

Kiinnostaisiko teitä myös ruusujen ohje?









1 kommentti:

  1. Ihana kakku! Aijon varmasti tehdä ainakin mansikka ja kinuski kakkun mun synttäreille kun on nii herkullisen näköisiä! :) Ja mua kiinnostais noitten ruusujen ohje!

    VastaaPoista