torstai 14. marraskuuta 2013

Valkosuklaa-lime juustokakku

Valion sivuilta löydetty raikkaan makuinen juustokakku. Onnistuu hyvin syödä samana päivänäkin, mutta parhaimmillaan kuitenkin seuraavana päivänä, kun maut ovat hieman tasoittuneet. Itselläni kävi se moka, että otin kakun pois irtopohjavuoasta liian aikaisin, jolloin täyte vähän halkesi.
Tarvikkeet:
Pohjaan:
200g Digestive keksejä
75g rasvaa
Täytteeseen:
2prk (200g/purkki) Valkosuklaa-lime rahkaa
2prk créme francea
1 kananmuna
3/4dl sokeria
1rkl vanilijasokeria
2rkl perunajauhoja
Hienonna keksit. Sekoita sitten rasva joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 24cm) leivinpaperilla. Tällöin kakku ei tartu vuokaan. Taputtele pohjalle keksiseos.
Yhdistä sitten täytteen aineet keskenään. Vatkaa sitten sähkövatkaimella yksi minuutti, että seoksesta tulee kuohkeaa ja kaikki aineet sekoittuu tasaisesti. Kaada vuokaan.
Paista 175 asteessa 30 minuuttia. Jäähdytä sitten kakku ja irroita vuoasta veitsellä auttaen. Kakku on parhainta seuraavana päivänä.
Itse koristelin kakun sokerimassaruusuilla ja suklaanopparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti