sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Suklaatäytekakku

Ihana hieman mutakakkua muistuttava kakkupohja ja mansikoita kruunaa näin sateisenkin kesän. Suomalaiset mansikat ovat parhaimmillaan, joten niitä kannattaa hyödyntää.

TARVIKKEET:
kakkupohja
1dl kakkaojauhetta
2dl tummaa muscovadosokeria
2½dl vettä
125g pehmeää voita
1 3/4dl sokeria
3½dl vehnäjauhoja
½tl ruokasoodaa
½tl leivinjauhetta
2tl vanilijasokeria
2 kananmunaa

täyte:
2dl kuohukermaa
3rkl mansikkahilloa
1rkl tomusokeria

Kuorrute:
mansikoita ja n.4dl kuohukermaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota n. 24cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda kulhossa. Kiehauta vesi ja sekoita muscovadosokerin ja kaakaojauheen kanssa. Laita sitten sivuun.
Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vanilijasokeri. Lisää sitten yksi kananmuna ja heti perään lusikallinen jauhoja kokoajan vatkaten. Lisää toinen muna ja loput jauhoista vähitellen samalla kevyesti vatkaten. Sekoita kaakaoseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista keskitasossa n. 12-16minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa sopiviksi tasoiksi (itse leikkasin kahteen osaan)

Vatkaa kerma vaahdoksi lisää hillo ja tomusokeri. Sekoita sitten. Lisää kakun väliin tasainen kerros. Vatkaa sitten muu kerma vaahdoksi. Pilko mansikat keskeltä kahtia ja asettele kakun päälle. Pursota kermavaahto reunoille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti