sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Laskiaispullat

Laskiaispullat ovat perinteinen laskiaisherkku. Tätä pullataikinaa voi käyttää myös arjen muihin tapahtumiin.

Pullataikina:
5dl maitoa
1 hiiva
1tl suolaa
2dl sokeria
1rkl kaardemummaa
150g margariinia
12-14dl jauhoja

voiteluun ja koristeluun kananmunaa, voita, sokeria
Sisälle: omenahilloa ja kermavaahtoa

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva murentamalla se maidon joukkoon. Lisää sitten sokeri, suola ja kaardemumma. Lisää 1/3 jauhoista ja laita sula rasva joukkoon. Sitten lisää loput jauhoista.
Anna taikinan kohota liinan alla 30minuuttia asitiassa, joka on lämpimässä vesialtaassa. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Tee taikinasta pötkylä ja jaa se pieniin paloihin. Pyörittele paloista siitejä palloja. Jos täytät pullat, kannattaa palloista tehdä hieman suurempia. Tee pulliin pienet "kolot" keskelle ja laita voinökäre siihen. Ripottele päälle sokeria. Voitele pullat kananmunalla ja paista noin 10-15minuuttia, riippuen pullan koosta. 

Kun pullat on jäähtyneitä halkaise ne ja täytä kermavaahdolla sekä hillolla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti