maanantai 6. huhtikuuta 2015

Naked cake

Naked cake oli itselleni aivan uusi tuttavuus. Tämä herkku on tullut maailmalta Suomeen ja päätin itse kokeilla. Tämä kakku oli kyllä positiivinen yllätys! Raikkaa näköinen kakku syntyy juurikin ilman reunapursotuksia, mikä on naked cakelle tyypillistä. Kakun kerroksilla pystyy leikittelemään helposti erilaisilla värikombinaatioilla. Tässä kakussa maistuukin vanilijatuorejuusto ja mango, päätin kokeilla Kinuskikissan kakkupohjaa ja se toimikin!

Tarvikkeet

Kakkupohja: (24cm vuokaan)
5 munaa
150g tummaa suklaata
2½dl jauhoja
1rkl vanilijasokeria
1tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
200g voita
2dl fariinisokeria

kostutukseen maitoa

Täyte:
300g vanilijatuorejuustoa
3dl kuohukermaa
2dl mangososetta (Bonne merkiltä)

Kuorrute:
Suklaamousse
100g tummaa suklaata
1rkl voita
1 keltuainen
1 valkuainen
1/4dl sokeria
1dl kuohukermaa
vihreää elintarvikeväriä

Osa jäljelle jäävästä mangotäytteestä

Voitele ja korppujauhota 24cm halkaisijan vuoka. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla, välillä sekoittaen. Sekoita keskenään kuivat aineet (jauhot, vanilijasokeri, leivinjauhe ja suola). Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon yksitellen varovasti sekoittaen keltuaiset. Lisää suklaasula taikinaan sekoittaen vatkaimella. Lisää taikinaan kuivat aineet nuolijalla sekoittaen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää se taikinaan kevyesti vatkaten. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 40-50minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä ja valmista täyte. Vaahdota kermavaahto ja lisää tuorejuusto tehosekoittimella sekoittaen. Jaa täyte kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kulhon täytteistä mangosose sekoittaen ja toiseen kulhoista vihreää elintarvikeväriä tippa. Sekoita elintarvikeväri hyvin täytteeseen. 

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Aseta pohja tarjoilualustalle ja kostuta maidolla. Laita pohjan päälle vihreän värinen täyte ja levitä se tasaisesti. Lisää seuraava kakkukerros ja kostuta. Lisää tämän päälle mangotäyte, niin että kuitenkin vähän jää myös kulhoon koristelua varten. Lisää lopuksi kansi ja kostuta sekin.

Valmista kuorrutteen suklaamousse. Sulata suklaa vesihauteessa voin kanssa. Sekoita joukkoon keltuainen. Vatkaa kerma ja sokeri keskenään ja eri kulhossa vatkaten myös valkuainen. Lisää suklaan joukkoon ensin valkuaisvaahto ja sitten vatkattu kerma hyvin sekoittaen. Laita mousse pursotinpussiin ja pursota pieniä pisaranmallisia nökäreitä kakun päälle. Laita myös mangotäytettä pursotinpussiin ja pursoita siitä pieniä sattumia suklaan joukkoon.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti