torstai 27. elokuuta 2015

Vaniliakuorutteiset mustikkamuffinit

Niin mihin niitä näin elokuun lopulla kerätyitä mustikoita voi käyttää? Mustikkamuffinit ovat ehkä herkullisin vaihtoehto mustikoiden hyötykäyttöön. Piirakkamaisen vaikutelman saa kuorrutteella, johon laitetaan sekaan vaniliakastiketta, nam!

Tarvikkeet:
4dl Vehnäjauhoja
2,5dl Sokeria
1,5tl Leivinjauhetta
1tl Vanilijasokeria
0,5dl Sulatettua margariinia
2dl Kermaviiliä
1 Kananmuna
2,5dl Mustikoita

Kuorrute:
2dl Kuohukermaa
1tl Sokeria
1pss Blåbånd vanilijakastiketta
1 Liivatelehti

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu margariini, kermaviili ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi nuolian avulla. Lopuksi lisää mustikat taikinan sekaan, Kauho taikina 12 muffinivuokaan ja paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia. 
Anna muffinien jäähtyä ja valmista täyte valmiiksi.
Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Valmista vanilijakastike ohjeiden mukaan ja lisää se kuorrutteen sekaan, jätä kuitenkin hieman käyttämättä koristelua varten. Mittaa lusikallinen vettä pienen kattilan pohjalle, kiehauta vesi ja lisää siihen sekoittaen kuivaksi puristettu liivatelehti. Kaada liivatevesi ohuena nauhana kuorutteeseen sekoittaen.
Ota pursotinpussiin tähtitylla ja kuorruta jäähtyneet muffinit. Pistä loput kastikkeesta pieneen minicrip pussiin ja leikkaa siitä pää auki. Koristele kastikkeella kuorrutteen päällinen.






1 kommentti:

  1. Upeaa! täytyypä kokeilla. Minulla on tänä vuonna poimittuja marjoja pakkasessa ja totta on että pakkasestakin voi saada hyviä reseptejä aikaiseksi.

    http://vauhdillavastatuuleen.blogspot.fi
    ja liityn ehdottomasti lukijaksi! :)

    VastaaPoista