sunnuntai 31. elokuuta 2014

Asiaa leivonnasta

Moikka!
Nyt ajattelinkin kirjoitella teille leivonnasta. Ihan sen perusasioista ja myös ehkä vähän omista kokemuksista.
Ihan aluksi haluan sanoa, että leivon itse sen takia, koska rakastan nähdä lopputuloksia ja sen, että olen saanut jotakin aikaan aivan itse.
  Leipomisen voi aloittaa ihan simppeleillä ja helpoilla resepteillä kuten mokkapaloista tai ihan yksinkertaisista muffinsseista. Kotona ei tarvitse löytyä mitään ihmeempiä vempaimia, että nämä simppelit suuhunpantavat saa tehtyä. Nykyään netistä löytää helposti kaikenmaailman ohjeita ja neuvoja leivontaan. Myös leivontakirjoja saa ostettua kaupoista.
  Jos taas kaipaa vaativampaa voi kokeilla erilaisia sokerimassakoristeita, hieman vaikeampia kuorrutteita tai leivoksia. Yleensä näihin tarvitsee jo enemmän erilaisia apuvälineitä, joita saa ostettua varsinkin leivontakaupoista. Myös joitain leivontavälineitä löytyy ihan perus isoista supermarketeista leivontaosastoilta, niilläkin pääsee helposti alkuun.




























Itse olen pikkuhiljaa ryhtynyt keräämään erilaisia leivontavälineitä ja niitä onkin kertynyt. Parhaimmat
saamani/ostokseni ovat kyllä olleet tähän mennessä monitoimikone ja erinäiset kukkamuotit. Vatkainta tulee enää harvemmin käytettyä kun kaiken voi sekoittaa monitoimikoneessa.



  Itsekkin keräilen leivontakirjoja ja yleensä ne pääsevät minulla netin lisäksi inspiraation lähteeksi. Uusin saamani kirja on Kinuskikissan Helpot suosikit Kinuskikissan nimmarilla varustettuna. Tämä kirja oli nimipäivälahjani ja kyllä arvostan sitä hirveästi. Kinuskikissa eli Sini Visan ylläpitämä sivusto on yksi suosikeistani ja ihailen hänen töitään suuresti. Muita leivontakirjoja, mitä omistan ovat: Ruokasuosikit (Love Food)- Leivonta, Ruokasuosikit (Love Food)- Muffinit ja leivonnaiset, Hellapoliisi- Suklaa ja Keksit-herkkuja, Isoäidin parhaat leivonnaiset- Rakkaimmat reseptit, Suklaa- unelmareseptejä herkuttelijoille. Osa näiden kirjojen resepteistä ovat hieman vaativia ja tarvitsevat esimerkiksi muunnoslaskuja, mutta inspiraation lähteinä nämäkin kirjat toimivat hyvin!
   Blogini on nyt pitänyt loppukesän  taukoa, vaikka olenkin leiponut niin päivittämään en ole kerennyt tai sitten en vain ole jaksanut. Nyt syksyllä pyrin pääsemään taas koneen ääreen ja kertomaan teille tekemistäni leivonnaisista!

4 kommenttia:

  1. Leivonta on makea harraste ja sopii hyvin koulunkin kaveriksi, kun laatii työjärjestyksen Ü.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Mukavaa ajanvietettä vapaa-ajalle :)

      Poista
  2. Voi kun itselläkin mahtuisi nykyään leivontakamppeet yhteen boksiin! Häpeäkseni on myönnettävä että ne vievät keittiöstä 2 kaappia ja kaksi laatikollista! :D ..pitäisi käydä läpi!
    Leivonnan iloa! :)

    Jonna/drsugars.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiei, ne on hyvä aina juuri välillä käydä läpi. Itsellänikin on ongelmana se, että tuo laatikko ei ole niin täynnä, mutta ympäri keittiönkaappeja löytyy jos jonkilaista vempelettä. Tietysti myös strösselit, väriaineet ym. vievät sen yhden hyllyllisen kaapista. Mutta pikkuhiljaa noita muottejakin tässä kertyy kun ideoita kehittyy :)
      Kiitos samoin!

      Poista