perjantai 12. syyskuuta 2014

Maukas mustikkapiirakka

Mustikat ovat syksyn marjoja ja niistä saa loihdittua vaikka mitä. Syksyisin mustikat voi poimia suoraan metsästä piiraaseen, muuten niitä saa ostettua pakastehyllyltä. Tähän piiraaseen päätin laittamaan kermaviiliä pehmentämään mustikan makua, joten vanilijakastiketta ei tarvita.


Tarvikkeet:

125g voita
1 muna
3dl jauhoja
1tl leivinjauhetta

2dl kermaviiliä
1dl sokeria
1 muna
1tl vanilijasokeria
mustikoita noin 2-3dl

Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää ne kananmunan kanssa voisokeri seokseen. Sekoita aineet hyvin keskenään.
Voitele vuoka ja painele/levitä taikina piirakan pohjalle ja reunoille. 
Sekoita keskenään kermaviili, muna ja sokeri. Lisää seoksen joukkoon mustikat ja kaada se pohjan päälle. 
Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti