sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Prinsessasynttärikakku

Tämä ihana kakku valmistui omille syntymäpäivilleni. Kakussa yhdistyy ihanat vaaleanpunaisen ja vaaleanlilan sävyt. Sokerimassaprinsessan ohje löytyy aiemmista postauksista. Kukat ovat otettu suoraan muotilla ja muotoiltu folion avulla. Niiden keskelle on liimattu nonparelleja. Kakku valmistuu helposti ja sen sisällä on ihana vadelmatäyte.

Tarvikkeet:

Kakkupohja:
6 munaa
sokeria
jauhoja
perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vanilijasokeria

kostutukseen maitoa tai mehua

Täyte:
4dl vispikermaa
3rkl sokeria
400g vanilijatuorejuustoa
200-300g vadelmia
1 liivatelehti

Kuorrute:
4dl kermavaahtoa
½pkt sokerimassaa 
lilaa elintarvikeväriä
vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Aloita rikkomalla lasiin 6 munaa. Mittaa samanlaiseen lasiin sokeria saman verran kuin munia (niin, että lasit ovat täynnä samaan kohtaan asti) ja vanilijasokeri. Kaada sokeri vatkauskulhoon. Mittaa samankokoiseen lasiin jauhoja vähän yli puolen välin. Lisää loput mukista perunajauhoja, niin että muki täyttyy samaan kohtaan kuin muki jossa on kananmunia. Lisää jauhomukiin leivinjauhe. Kaada munat samaan kulhoon kuin sokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää siiviliän läpi nuolijalla sekoittaen jauhot munasokeriseokseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (n.24cm halkaisija) ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 30-40minuuttia.

Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan. Voit suojata kakun muovilla täytteen tekemisen ajaksi tai tehdä täytteen pohjan jäähtyessä. 

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää ennen vatkaamista sokeri kermaan, lisää joukkoon hennosti vatkaten tuorejuusto. Laita vadelmat kattilaan ja keitä niitä noin 5minuuttia. Soseuta samalla vadelmien rakenne rikki. Anna seoksen jäähtyä. Lisää jäähtynyt vadelmasose kermatuorejuustoseokseen. Sekoita hyvin, mutta varovasti. Laita liivatelehti kylmään veteen ja anna sen olla siellä noin 10min. Laita siksi aikaa täyte jääkaappiin. Kiehauta tilkka vettä ja sekoita liivate siihen. Lisää liivate nuolijalla sekoittaen täytteeseen.

Ota kakusta yksi osa ja aseta se pohjaksi tarjoilualustalle. Kostuta maidolla ja levitä vadelmatäytettä pohjan päälle. Lisää seuraava osa kakusta ja toista sama. Täytettä saa laittaa reilusti pohjien väliin. Aseta kansi ja kostuta se. Levitä ympäri kakkua loput täytteestä. 

Jos tarjoat kakkua seuraavana päivänä aseta se nyt jääkaappiin ja jatka huomenna. Muutoin aseta kakku jääkaappiin ja aloita seuraava vaihe. 

Värjää sokerimassa vaalean lilaksi elintarvikevärillä. Kauli massa niin että saat siitä 24cm halkaisijaltaan olevan ympyrän. Ota kakku jääkaapista ja aseta sokerimassaympyrä kakun päälle. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja aseta sitä pursottimeen. Pursota tähtityllalla (14mm) kakun reunoille pursotukset. 
Jos pursottimeen jäi vielä valkoista kermavaahtoa aseta se toiseen reunaan pursotinpussia. Ota kulhossa olevasta vaahdosta osa erilliseen kulhoon ja värjää se vaaleanpunaisella elintarvikevärillä. Aseta vaaleanpunainen vaahto toiselle puolelle pursotinpussia. Pursota vaahtoa hetki lautaselle, niin että kumpaakin väriä rupeaa tulemaan pussista. 

Tee pursotuskoristeet kakun reunaan koko kakun ympäri. Tämän jälkeen asettele sokerimassakoristeet kakun päälle ja halutessaan ylimääräisestä massasta voi kirjoittaa nimen kakun päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti