tiistai 10. marraskuuta 2015

Sydänkinuskikakku

Kinuskikakut ovat aina hyvä vaihtoehto juhlapöytään. Tässä kakussa täytteessä maistuu omena.


Tarvikkeet

Kakkupohja
6 Munaa
Jauhoja
Perunajauhoja
1tl Leivinjauhetta

Valmista kakkupohja. Ota esiin kaksi samanlaista lasia. Mittaa toiseen kuusi kananmunaa ja toiseen saman verran sokeria (lasit ovat yhtä täynnä). Kaada sokerit vatkauskulhoon. Mittaa tyhjään lasiin jauhot ja perunajauhot niin, että normaaleja jauhoja on 75% lasista. Lisää vielä teelusikallinen leivinjauhetta ja sekoita aineet lasissa. Kaada kananmunat vatkauskulhoon ja vatkaa sokeri sekä munat vaahdoksi.
Lisää siivilän läpi kuivat aineet valmiiseen vaahtoon. Voitele sydämen mallinen kakkuvuoka voilla ja kaada taikina siihen. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 30 min. 

Täyte ja kostutus:

2dl Kuohukermaa
200g Maustamatonta tuorejuustoa
1dl Omenahilloa

Omenamehua

Vatkaa kuohukerma vatkaimella vaahdoksi. Sekoita maustamaton tuorejuusto kermavaahdon sekaan hellästi vatkaimen ykkösteholla. Sekoita käsin lopuksi lusikalla omenahillo täytteeseen.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja aloita kokoaminen. Kostuta alin kerros omenamehulla ja levitä osa täytteestä pohjan päälle. Pistä päälle toinen pohja ja kostuta sekä täytä se samalla tavalla.
Pistä päälle kansipala (kannen kannattaa olla tasaisin pala, mitä kakusta olet saanut leikattua)

Kinuski ja kuorrute:

2dl Kuohukermaa
1dl Sokeria
1dl Fariinisokeria
1tl Voita
1tl Vaniliasokeria

Kaada kattilaan 2dl kuohukermaa ja sokerit. Keitä kinuskia noin 15-20 min. Kinuski on valmista kun se jää kylmälle lautaselle ns. palloksi. Lisää sitten voi ja vaniliasokeri. Kaada Kakun päälle valuttamalla kinuskia tasaisesti kakun päälle. Kinuski leviää itsestään kakkun pinnalle.

Kuorrutukseen menee n. 3dl kuohukermaa, jonka voi maustaa sokerilla. Vatkaa kerma ja kuorruta kakun reunukset. Kakkuun voi tehdä vuorotellen pursotukset erilaisilla tyllilla. Kuorruta myös kakun reunat. 



2 kommenttia:

  1. Kinuskikakku on todellakin varma valinta aina, ihan hyperhyvää! :) Ja kinuskia pitää aina keittää vähän silleen reilumman puoleisesti, jotta loput voi sitten itse syödä... ;)

    VastaaPoista