sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Vihreä kuula-kakku

Tämä resepti löytyi Kinuskikissan Helpot suosikit kirjasta ja päätin jakaa sen tänne. Kannattaa oikeasti kokeilla tätä kakkua, jos on marmeladin ystävä. Muistuttaapa kakku myös hieman joulukuusen palloakin! Kinuskikissan ohjeessa oli kakkuun käytetty valmista kääretorttua, mutta itse päädyin tekemään oman tortun pohjaksi.


Tarvikkeet

Kääretorttu pohja:

4 Munaa
1dl Sokeria
½dl Vehnäjauhoja 
½dl Perunajauhoja
½dl Kaakaojauhetta
1tl Leivinjauhetta
1tl Vaniliasokeria

150g Voita
2 1/4dl Tomusokeria
3kpl Keltuaisia
1rkl Vaniliasokeria

Täyte:

4 Liivatelehteä
3dl Vispikermaa
200g Sitruunatuorejuustoa
½dl Sokeria
1 ½prkl säilykepäärynöitä
vihreää elintarvikeväriä ja ½dl vettä

Kuorrute:
1dl vispikermaa
500g vihreitä kuulia


Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne torttutaikinaan. Levitä takina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja paista pohjaa 225 asteessa noin 8-10 minuuttia. Ota esiin tyhjä leivinpaperi ja levitä sen päälle sokeria. Kumoa valmis taikina sokeroidun leivinpaperin päälle.
Valmista täyte: Vatkaa notkea huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa. Lisää sitten keltuaiset ja vaniliasokeri. Sekoita tasaiseksi ja levitä sitten pohjan päälle. Kääri torttu kasaan. Anna tortun vetäytyä n. 1h ennen muun kakun valmistusta.

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho tuorekelmulla. Leikkaa kääretorttu melko ohuiksi viipaleiksi. Peitä torttusiivuilla kulhon sisäpinta.  Laita sitten liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sitruunatuorejuusto sekä sokeri hiljalleen vatkaten. Valuta ja soseuta päärynät ja lisää täytteeseen. Värjää täyte vihreällä elintarvikevärillä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita ohuena nauhana täytteeseen.

Kaada täyte torttupaloilla vuorattuun vuokaan. Anna kakun jäähmettyä jääkaapissa ainakin noin kolme tuntia. Kumoa kakku tarjoilualuselle ja poista kelmu. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja levitä se tasaisesti kakun pinnalle. Puolita vihreät kuulat ja vuoraa pinta niillä. Kuulien asettelu kannattaa aloittaa alhaalta ylöspäin.









1 kommentti:

  1. Näyttääpä herkulliselta :P Täytyyp joskus kokeilla tätä. http://vauhdillavastatuuleen.blogspot.fi/

    VastaaPoista