sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Piparkakkutalo ja lasi-ikkunat

Ohje osoittautui vaikeaksi ainakin katon osalta. Koonnissa hajosi pari kattopalaa, joten uusiksi meni. Kannattaa viisaana tehdä varapaloja, jos joku meneekin rikki. Olen yleensä osannut tehdä ihan tavallista tomusokeri-vesi koristusainetta, mutta nyt sekään ei oikein onnistunut.
 
Aloitetaan sulattamalla piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Itse käytin Myllyn Paras- taikinaa. Piparitaloon ja pohjaan meni noin 500g+500g pakettia.
 
 
Jos käytät valmistaikinaa kannattaa siitä ennen kaulintaa tehdä pallo. Litistä pallo kädellä ja kaulitse ohueksi.

 
Tee kaavat edellisen kaavaohjeiden perusteella. Muista ovi ja ikkunat!

 
Pistä keltaisia muumitikkareita Minicrip-pussiin. Tee tikkareista pientä silppua. Tämä tikkarisilppu tulee ikkunoihin myöhemmässä vaiheessa.


Suosittelen käyttämään jotain kirkasta tikkaria tähän, sillä silloin ikkunan pinta pysyy läpinäkyvänä.

 
Kun olet siirtänyt raa'at piparit pellille ripottele ikkunoihin kukkurallinen tikkaria. Kun otat nämä palat uunista heiluttele vähän peltiä, että ilmakuplat häviävät ikkunasta.
 
Piparkakkutalo kannattaa koota sulalla sokerilla. Varo kuitenkin sormiasi, sillä sokeri on todella kuumaa. Koristele joko pikeerillä tai tavallisella tomusokeri-vesi seoksella. Lisää karkkeja haluamasi määrä. Itse laitoin karkkeja katolle ja osaan hahmoista.
Pikeeristä ei ole nyt ohjetta, mutta teen sen tänne kun kerkeän. Oma pikeerini ei ollut niin onnistunutta, vaan siitä tuli hieman löysää. Joten se kaipaa hieman treenaamista.

 
 

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Aivan tosi söpö piparkakkutalo :P ja tosi hauska idea noi lasi-ikkunat!

  VastaaPoista
 3. Mahtavan näköinen, pitäisiköhän itsekkin kokeilla? :)

  VastaaPoista
 4. voi että, tosi ihanan näköinen piparkakkutalo! :)

  http://emmmasofia.blogspot.fi/

  VastaaPoista