sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Suklaamoussekuorrute kakulle ja suklaaperhoset

Isänpäivän kunniaksi tein isälle kahvipöytään suklaisen kakun. Edellisessä postauksessa tein kakkupohjan kakulle ja nyt seuraa koristelu. Kakkupohjan ohjeeseen pääset tästä.


Kuorrute- ja täytetarvikkeet:
1 pakkaus Suklaamoussea (itse käytin Blå Band:in suklaamoussea, sisältää kaksi suklaamoussepussia)
1prk Piltti mangososetta

Leikkaa paistettu ja jäähtynyt kakku kahteen osaan ja kostuta kakku. Esimerkiksi maito on hyvä kostutusaine kakuille. Hyvä vinkki: Kakun leikkuu ja kostutus kannattaa tehdä jo edellispäivänä, sillä silloin kakku on kerennyt kostua kunnolla.
Valmista suklaamousse paketin ohjeiden mukaan. Laita ensimmäiseen kerrokseen suklaamoussea. Levitä mousse hyvin ympäri kakun pintaa veitsellä. Toiseen kerrokseen tulee mangososetta. Laita vielä kakkuun kansipala päälle ja ryhdy kuorruttamaan. Kuorrutuskin on suklaamoussea.
Lusikoi moussea kakun päälle ja levitä se veitsellä. Itse tein pinnasta tarkoituksella himan epätasaisen ja aaltomaisen.


Suklaaperhonen

Tarvikkeet:
Valkosuklaata (Itse käytin Pandan valloittavaa valkoista)
Pursotinpussi (myös minicrip-pussit käyvät hyvin)


Tulosta netistä perhossabluuna. Itse tulostin perhosen ja tein siitä vain ääriviivat ja keksin itse perhosen kuvioinnin. Kokonaan valmiita malleja kyllä netistä löytyy. Aseta tulostettu kuva leivinpaperin alle ja piirrä siitä läpi lyijykynällä perhoskuvio. Leikkaa leivinpaperi pois perhosen ympäriltä. Kuitenkin niin, että reunoille jää hieman paperia.
Taita leivinpaperi perhosen keskeltä niin, että lyijykynäkuvio jää ulkopuolelle, koska lyijykynä tulee tarttumaan suklaaseen.
Sulata suklaa vesihauteessa. Huomioi, että voit käyttää myös muita suklaalaatuja kuin valkoista suklaata.
Kaada suklaata pursottimeen ja tee pieni reikä pussin toiseen päähän. Tee suklaalla perhoskuvio ja aseta se kuivumaan pahvin päälle joka on taitettu siten, että perhosen siivet pysyvät pystyasennossa. Perhonen kannattaa laittaa jäähtymään jääkaappiin. Kun perhonen on jähmettynyt irroita se varovasti leivinpaperista ja käytä haluamasi leivoksen koristeena.

4 kommenttia:

  1. Toi kakku on just sen näkönen että sitä vois ottaa kerralla isomman palasen! :)

    VastaaPoista
  2. ÄÄK miten upea! Saa isä olla ylpeä :)! Oon ihan ihmeissäni miten joku osaa tehä noin hienoja... Mä oon keittiössä niin tunari itse niin ihailen jotain noin upeata jälkeä :)

    VastaaPoista