tiistai 26. marraskuuta 2013

Suklaiset konvehdit

Joulu tulee taas! Päätin tehdä suklaakonvehteja, mielessäni tietysti joulu. Näiden konvehtien suklaata en ole temperoinut, vaikka se olisikin hyvä, mutta meillä ei ole digitaalista paistomittaria. Yritän käydä sellaisen hommaamassa, että seuraavat konvehdit saadaan sitten temperoituna. Mutta  siis toimii suklaa ilman temperointiakin ihan hyvin. Ainoa ongelma on sen helppo sulaminen. Reseptin ohje on kotikokit - sivustolta poimittu, mutta määrää vähän muunneltu. n. 25 kpl.
 
Tarvikkeet: 
50g vähäsuolaista voita
2 kananmunan keltuaista
25g tomusokeria
25g kaakaojauhetta
175g tummaa suklaata rouhittuna
250g valkosuklaata
1 Fazerin sininen patukka
 
Sekoita ensin vatkaimella keskenän voi, keltuaiset ja tomusokeri. Lisää sitten nuolijalla sekoittaen kaakaojauhe. Rouhi suklaa veitsellä. Lisää se sitten joukkoon. Tee taikinasta pieniä palloja ja laske ne pellille leivinpaperin päälle. Laita sitten jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Kun pallot ovat jähmettyneet sulata valkosuklaa.
Laita palloihin coktailtikut ja dippaa ne valkosuklaassa. Vinkki kannattaa auttaa lusikalla suklaat pallojen päälle. Irrota varovasti tikut ja täytä lusikan avulla tikusta jäänyt reikä. Laske suklaapallot leivinpaperille takaisin. Anna kylmettyä jääkaapissa. Sitten sulata maitosuklaa ja ota pieni minicrip-pussi ja pursota raitoja konvehtien päälle. Laita vielä hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.
 

 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti