tiistai 3. joulukuuta 2013

Pikeeri

Pikeeri on valkuaisesta, tomusokerista ja sitruunasta tehtyä tahnaa, jota voi käyttää kakkujen koristelemiseen tai piparkakkujen koristeeksi. Koristeita voi pursottaa suoraan tai tehdä irrallisina esim. leivinpaperin päälle. Jos pursottaa leivinpaperille täytyy pikeerin antaa kuivua hyvin, että se irtoaa. Pikeerin koostumusta voi muokata tomusokerin määrällä. Mitä löysempää pikeeri on, sitä helpommin se levittyy esim. isoille pinnoille. Pikeeri säilyy muutaman päivän jääkaapissa.
 
Tarvikkeet:
1 kananmunan valkuainen
pari tippaa sitruunamehua
100-150g tomusokeria (n.1-2dl)
 
Sekoita kulhossa valkuainen, sitruunamehu ja tomusokeri. Lisää kuitenkin tomusokeria vähitellen, jotta näet pikeerin koostumuksen. Ohje on tehty melko paksuksi, sillä tein kuorrutteen tulevia leipomuksia varten. Eli tuolla määrällä tulee hyviä pursotuksia. Kaavi lusikalla valmista pikeeriä Minigrip- pussiin. Tee todella pieni reikä pussin päähän pursottamista varten.
 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti