tiistai 17. joulukuuta 2013

Suklaakonvehdit

Tässä muotteihin valettu ohje suklaakonvehdeista. Suklaa kannattaa temperoida ennen kuin se valetaan muottiin. Näin suklaat eivät sula niin nopeaa sormille. Itse tein täytteeksi valkosuklaaganachen, mutta vaihtoehtoja on monia. Konvehteihin voi laittaa niin kuivattuja marjoja kuin karamellirakeita ja pähkinöitä.
Otin muutaman kuvan valmistusvaiheista, jotka toivottavasti helpottavat.
 
Temperoi suklaa ensin. Täytä sitten muotit suklaalla. Vedä ylimääräinen suklaa raapalla leivinpaperin päälle, josta sen voi kaapia takaisin kulhoon. Pidä kulhon suklaa käyttölämpötilassa vesihauteessa.
 
 

 
Aseta muotti ylösalaisin, jolloin muotteihin jää vain reunat suklaata ja keskelle tyhjää. Pistä kuivumaan kahden mukin päälle.
 

Valmista tällä aikaa täyte. Pistä valmis jäähtynyt täyte pursottimeen. Pursota se jähmettyneisiin muotteihin ja laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.


Tämän jälkeen laita loppu suklaa muottien päälle. Ved raapalla ylimäärät pois ja pistä jääkaappiin jähmettymään. Suklaa on sitten valmista, kun se lähtee muotista helposti.
 
 
Omat konvehtini menevät joululahjaksi. Ostin Tigeristä pienen rasian suklaille ja laitoin suklaat siihen. Suklaa säilyy n. viikon parhaiten jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti