lauantai 25. tammikuuta 2014

Hampurilaiset

Nämä hampurilaiset valmistuvat helposti ja niistä saa myös tehtyä terveellisempiä jättämällä esimerkiksi majoneesin pois. Sopivat mukavasti välipalaksi tai iltapalaksi.

Tarvikkeet:
6 sämpylää
1tl jauhelihamaustetta
1tl suolaa
1tl grillimaustetta
puolikas sipuli pilkottuna
400g jauhelihaa
1/4dl korppujauhoja
salaattia
1 kananmunaa
1pihvitomaatti
cheddarjuustoa
majoneesia
ketsuppia

Aloita tekemällä jauhelihapihvit. Kaada kulhoon jauhelihat. Pilko sitten sipuli silpuksi ja lisää ne jauhelihan joukkoon. Lisää mausteet, korppujauhot ja kananmunat. Sekoita hyvin ja muotoile jauhelihataikinasta pyöreitä suurehkoja pihvejä kuusi kappaletta. Pese salaatti ja tomaatti. Siivuta tomaatti siivuiksi. Paista jauhelihapihvit. Kun pihvit ovat paistuneet laita hetkeksi juuston palat niiden päälle pannulle lämpiämään. Nosta pihvit folion alle lautaselle. Viipaloi sämpylät ja lämmitä niitä hetki pannulla kummaltakin puolelta. Kokoa hampurilaiset. Levitä ensin majoneesi ja ketsuppi sämpylälle. Lisää jauhelihapihvi juustoineen päälle, sitten vielä tomaatti ja hieman salaattia. Nauti lämpimänä.


3 kommenttia: