maanantai 27. tammikuuta 2014

Dominopopsit

Tämä resepti on poimittu keksihylly.fi:n sivuilta, mutta olen lisännyt muutaman hyväksi havainneeni keinon joukkoon. Dominocakepopseja tarjoiltiin kesällä rippijuhlissa ns. kakun lisäkkeenä. Pidän reseptistä, joskin se on todella makea, joten yksikin popsi riittää taltuttamaan makeanhimon. Tulee noin 40 kappaletta. Popsien ei tarvitse olla pyöreitä, vaan voit leikitellä muotoilemalla erilaisia kuvioita! Kakkutikkareita on hankala tehdä kuumalla säällä, sillä suklaa ei kuivahda millään huoneenlämmössä, joten jääkaappi on tässä kohtaa toimiva vaihtoehto.

Tarvikkeet:
175g dominoita tai vastaavia keksejä
100g tuorejuustoa

Kuorrute:
160g tummaa suklaata
nonparelleja
coktailtikkuja puoliksi leikattuna

Murskaa dominot muruiksi kulhossa. Kaavi tuorejuusto kulhoon ja notkeuta sitä hieman. Lisää dominot tuorejuuston sekaan ja sekoita hyvin. Pyörittele sitten taikinasta tasasia palloja (ei tarvitse tehdä kauhean isoja). Sulata muutama pala suklaasta. Kasta jokainen tikku sulaan suklaaseen ja työnnä se sitten popsiin (ei läpi!). Laita popsit hetkeksi jääkaappiin tai pakkaseen. Sulata sitten loppu suklaa ja dippaa popsit suklaaseen. Lisää heti nonparellit ja laita jähmettymään jääkaappiin.

Vinkki: Kannattaa etsiä jostain hyvä alusta valmiille vielä suklaasta märille popseille, sillä niin niiden pinta jää kauniiksi. Itse lykkäsin kakkutikkarit styroksiin ja sen kanssa jääkaappiin jähmettymään. Tarjoilin ne kuitenkin vesimelonin puolikkaaseen tökättynä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti