lauantai 4. tammikuuta 2014

Tiikerikakku Koko Suomi Leipoo tapaan

Tämä kuivakakku on suorastaan mielestäni klassikko suomalaisten juhlapöydissä. Se on helppo tehdä, mutta silti sen koostumus on ihanan makea ja raikas. Päätin kokeilla tätä kakkua Koko Suomi leipoo reseptin tapaan, jossa ei ollutkaan tavallista sokeria- vaan tomusokeria. Aluksi vähän mietitytti tuo tomusokeri, mutta hyväähän siitä tuli. Kirjoitan ohjekohtia tähän hieman lisää, sillä Koko Suomi leipoo resepteissä jätetään hieman päättelyn varaan.
Tarvikkeet:
125g voita
220g tomusokeria
165g munia
220g jauhoja
5g leivinjauhetta
55g maitoa
15g kaakaota
Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri "vaahdoksi". Lisää munat yksitellen vielä sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Ota pieni määrä taikinaa erilliseen kulhoon ja sekoita siihen hieman kaakaota, jotta väri muuttuu ruskeaksi. Voitele ja jauhota vuoka korppujauhoilla. Täytä ensin hieman vuoan pohjaa vaalealla taikinalla ja lisää sitten raita tummaa. Sen jälkeen laita lisää vaaleaa ja taas tummaa. Lopuksi vielä vaaleaa taikinaa. Paista 175 asteessa n. 50min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti