tiistai 21. tammikuuta 2014

Mokkapalat

Mokkapalat ovat kahvipöydän klassikkokakkuja. Se tehdään suoraan pellille, josta se leikataan suupaloiksi. Mokkainen maku on kuorrutteessa, johon tuleekin kahvia. Pohja on kaakaolla maustettu. Koristeeksi sopii hyvin kaikenlaiset nopparellit. Osa aineista on mitattu kuppeina, koska ohje on mummoltani. 1 kuppi on noin 1,25dl.

Tarvikkeet:
3 kananmunaa
2 kuppia sokeria
1 kuppi maitoa
3 kuppia vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vanilijasokeria
150g sulatettua margariinia

Kuorrute:
200 tomusokeria
5rkl kylmää kahvia
1rkl kaakaojauhetta
4rkl sulatettua margariinia
1tl vanilijasokeria

päälle nopparelleja

Laita kahvi keittmään, sillä sen pitää olla kylmää kuorrutetta varten. Vatkaa kananmunat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita ne kananmunasokeriseokseen vuorotellen maidon kanssa. Sulata margariini ja lisää joukkoon. Kaavi seos pellille ja paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Valmista tällä aikaa kuorrute. Sekoita tomusokeri, vanilijasokeri ja kaakao. Sulata rasva ja lisää se joukkoon. Lisää viimeisenä kahvi ja sekoita hyvin. Kuorrute saa olla jämäkkääkin. Kun kakku on vielä kuumaa kuorrute levitetään veitsellä päälle. Lisää heti nopparellit, sillä kuorrute jähmettyy nopeasti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti