keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Whoopies

Tämä herkku on kyllä todellakin tarkoitettu makeanystäville! Herkku nimeltään Whoopies, kuulostaa suomalaisen suuhun ehkä hieman oudolta, eikä ihme sillä herkku on kotoisin rapakon takaa Amerikasta. Mielestäni whoopiessit muistuttavat enemmän pieniä kakkuja/leivoksia kuin keksejä, vaikka ulkonäöltään sitä ovat. Leivokset on tarkoitus jättää keskeltä pehmoisiksi ja itse sulatin väliin vaahtokarkin, mutta muitakin täyte mahdollisuuksia on olemassa.

Tarvikkeet:
60g voita
1 1/4dl sokeria
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
2½rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vanilijasokeria
1dl maitoa
hieman suolaa
50g suklaata

Täyte:
vaahtokarkkeja (n.20kpl)

Sulata voi ja lisää suklaa samalla sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmuna ja sokerit. Kaada suklaarasva ohuena nauhana munavaahtoon. Lisää joukkoon kuivat aineet siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä sekoittamista, jotta kuohkeus säilyy. Jauhot ja maito kannattaa ns. nostella sekaisin, näin kuohkeus säilyy.
Pistä taikina pursotinpussiin ja pursota noin 1-2e kolikon kokoisia nappeja uunipellille. Paista 175 asteessa 10min. 
Itse laitoin täytteeksi vaahtokarkkeja. Lado leivosten toiset puolet lautaselle ja laita jokaisen päälle vaahtokarkki. Laita mikroon noin 50 sekunniksi (niin että vaahtokarkit ns. nousevat). Paina whoopiesien kannet päälle ja anna leivosten rauhassa jäähtyä. 




1 kommentti: