lauantai 8. helmikuuta 2014

Mansikkatäytekakku

Kesällä tein veljeni rippijuhliin mansikkakakkua. Pyynnöstä lisään sen nyt tänne bloginkin puolelle. Kyseessä on melko perus mansikkakakku, mutta silti maku on ihana.

Kakkupohja:
6 kananmunaa
2dl sokeria
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
korppujauhoja ja voita vuokaa varten.

Täytteet:
2dl kermavaahtoa
2dl mansikoita (pakaste) 
2 banaania

Kostutus:
maitoa

Kuorrute:
4dl kermavaahtoa
puoli litraa mansikoita (suunnilleen, ulkolaisia tai kotimaisia)
Kiillesokeria pakkauksen ohjeen mukaan

Kakkupohja kannattaa kostuttaa ja täytteet laittaa väliin jo edellispäivänä. Näin kakku kostuu hyvin. 
Vaahdota kananumat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaada seos varovasti munasokerivaahtoon nuolijalla sekoittaen. Voitele vuoka ja korppujauhota se. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin. 30-40 minuuttia uunin alatasossa. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennenkuin leikkaat sen kolmeen osaan.

Vispaa kerma vaahdoksi. Sulata mansikat, jos ne ovat pakasteesta. Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi. Kostuta jäähtynyt alin pohja maidolla. Kostuta hyvin varsinkin kakun reunat, jotka tuppaavat olemaan kuivin osa kakusta. Lisää päälle osa kermavaahdosta ja banaanit. Laita päälle toinen pohjista ja kostuta samaan tapaan. Lisää kermavaahtoa ja mansikat. Laske päälle kansipala ja kostuta se. 

Seuraavana päivänä (mieluiten) vispaa kerma vaahdoksi. Leikkaa mansikat halki keskeltä. Asettele ne nätisti kakun keskeltä edeten reunoille. Valmista kiille ja lisää se mansikoiden päälle. Pursota kermavaahto kakun ympärille tähtityllalla. Laita kakku jääkaappiin ennen tarjoilua. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti