maanantai 17. helmikuuta 2014

Mutakakku (mudcake)

Mutakakku on ihana suklainen kakku, joka jätetään keskeltä hieman raa'aksi. Näin kakun koostumus on löysä. Tarjoa kakkua vanilijajäätelön, kermavaahdon tai vanilijakastikkeen kanssa. Ohjeen otin Hellapoliisin kakut & keksit leivontakirjasta.

Tarvikkeet:
6 munaa
½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
125g voita
350g tummaa suklaata (taloussuklaa)
1-2 rkl vettä

Koristelu:
puolitettuja kit kat -karkkeja
amerikanpastilleja
½dl kuohukermaa

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sitten erillisessä kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, sekoita sitten joukkoon jauhot.
Sulata voi kattilassa ja lisää siihen suklaa. Sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää sitten joukkoon vesi ja sekoita.
Yhdistä suklaaseos ja taikina keskenään. Sekoita osa valkuaisesta taikinan sekaan. Sekoita ja nostele loput valkuaisesta vielä taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.
Anna kakun hieman jäähtyä ja siirrä tarjoilualustalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä sitä kakun reunoille. Puolita kitkatit ja painele  ne kermavaahtoon pystyyn. Kaada kakun päälle amerikanpastilleja koristeeksi.





2 kommenttia: