torstai 4. kesäkuuta 2015

Ylioppilaskakku

Tämä kakku valmistuikin omiin lakkiaisiini. Täytteenä mangotuorejuustotäyte ja kakkupohja on ihan perus sokerikakkupohja. 

Kakkupohja
8 kananmunaa
sokeria
jauhoja
perunajauhoja
2tl leivinjauhetta

Täyte
200g vanilijatuorejuustoa
3dl kuohukermaa
2dl mangososetta (Bonne)
½dl sokeria

Koristelu
valkoista sokerimassaa (n.2 pakettia)
mustaa sokerimassaa 
kultaista elintarvikemaalia

VINKKI Lyyra kannattaa valmistaa jo edellispäivänä!

Valmista ensin kakkupohja 24cm halkaisijan vuokaan. Voitele vuoka ja jauhota korppujauhoilla. Ota kaksi saman kokoista lasia esille. Riko toiseen kahdeksan kananmunaa. Kaada toiseen saman verran sokeria, että verratessa kananmunalasiin lasien sisällöt ovat samoilla kohdilla. Kaada sokeri vatkauskulhoon. Mittaa nyt lasiin jauhoja 75% ja loput perunajauhoja samaan mittaustapaan kuin sokeri munien kanssa verraten. Lisää lopuksi kaksi teelusikallista leivinjauhetta. Vatkaa sokeri ja munat kulhossa vaahdoksi. Lisää siivilän läpi jauhoseos. Paista 175 asteessa noin 30-40minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
Valmista kakun täyte. Vatkaa ensin kerma vaahdoksi sokerin kanssa ja lisää siihen sekoittaen tuorejuusto. Lisää lopuksi mangosose ja sekoita. Jaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja täytä jokainen väli. Kostutukseen voi käyttää maitoa tai mehua.
Kun kakku on täytetty laita vielä ympäriinsä täytettä jokapuolelle pohjustamaan sokerimassaa.
Kaulitse valkoinen massa tasaiseksi ohueksi levyksi tomusokerin avulla. Aseta massa kakun päälle ja vältä taitoksia kakun "helmassa". Tee mustasta massasta pitkä pötkö ja kaulitse se n.5cm leveäksi nauhaksi. Pyöräytä nauha kakun ympärille ja tarvittaessa liimaa sitä kiinni sokerikuorrutteella. Lipan alle voi kasata hieman valkoista massaa ja päälle laittaa ohuen kerroksen mustaa massaa.

LYYRAN VALMISTUS:
Tee valkoisesta massasta lyhyt pötkylä ja taita se puolikuun muotoon. "Revi" hieman hammastikulla puolikuun reunoja, jotta niistä tulee röpelöiset. Pienempään keskiosaan tulee pieni puolikuu ja keskelle suora pötkö, jonka saa helposti kiinni puolikuuhun vielä massan ollessa "märkää". Maalaa lyyra kultamaalilla. Liimaa se kakkuun sokerikuorrutteella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti