torstai 13. elokuuta 2015

Pink vibes - kakku

Ihana vaaleanpunainen kakku sopii kahvipöytään hieman pienemmällekkin seurueelle, sillä kakku ei ole kovin suuri. Sisällä on mansikkainen täyte ja päällä on Renshawin pinkkiä sokerimassaa. Kakku on hieman satumaisen näkönen ruusun ansiosta. Kakun tekemiseen kannattaa olla pieni kakkuvuoka (Esim. 16cm halkaisija)

Tarvikkeet:

kakkupohja joka tulee tuplana:
4 kananmunaa
jauhoja
perunajauhoja
sokeria
1tl leivinjauhetta

Täyte:
3dl kuohukermaa
200g vanilijatuorejuustoa
3dl pakastemansikoita sulatettuna (tuoreetkin käy)
3 tl sokeria
kostutukseen sekamehua

Koristelu:
½ dl kuohukermaa
1 ½ pkt pinkkiä sokerimassaa
1 kpl vaaleanpunainen ruusu 
vihreäksi värjättyä sokerimassaa

Valmista kakkupohja. Ota kaksi samankokoista lasia. Riko toiseen neljä munaa ja kaada toiseen saman verran sokeria (Lasit ovat yhtä täynnä). Kaada sokeri vatkauskulhoon, jonka jälkeen tyhjään lasiin mitataan jauhoja 75%, loput perunajauhoja ja 1tl leivinjauhetta (lasi taas yhtä täynnä kananmunien kanssa verrattuna). Kaada munat sokerin kanssa vatkauskulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Sekoita hieman kuivia aineita sekaisin mukissa ja lisää sen jälkeen siivilän läpi munasokeri-vaahtoon. Voitele vuoka ja paista kakkua 175 asteessa uunin alaosassa n. 20-30min. Toista uudestaan, että saat kakkupohjan tuplana!

Kun pohjat ovat jäähtyneet valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, muista lisätä sokeri ennen vatkausta. Sekoita kevyesti vatkaimella tuorejuusto kermavaahdon sekaan. Soseuta mansikat esimerkiksi survojalla ja lisää täytteeseen. 

Leikkaa kakkupohjat puoliksi tai kolmeen osaan, riippuen kakun paksuudesta. Aseta alin kerros tarjoilualustalle, kostuta sekamehulla ja täytä täytteellä. Seuraava kerros samalla tavalla pohjan päälle, kunnes kakku on kasassa.

Vatkaa puoli desiä kermavaahtoa ja levitä se kasatun kakun päälle. Kaulitse tomusokerin avulla vaaleanpunainen sokerimassa ja asettele se kakun päälle niin, että ryppyjä syntyy mahdollisimman vähän ja kakun pinta olisi sileä. Koristele sokerimassaruusulla ja vihreästä sokerimassasta voi muotilla leikata lehtiä ja pyörittää pötköjä ruusun "varsiksi".





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti