Kakkua 50-vuotis juhlille. Päällä sinistä sokerimassaa ja sisällä mansikoita, ananasta ja vanilijakermavaahtotäyte.
Tarvikkeet:
kakkupohja
4 munaa
1½dl sokeria
2dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
Muut
4dl kuohukermaa
1pkt blå band vanilijakastike
1prk ananasmursaa
1dl mansikkahilloa
2dl mansikoita
Valmista ensin kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon nuolijalla sekoittaen. Voitele ja jauhoita vuoka ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan.
Valmista vanilijakastike ohjeiden mukaan. Vatkaa 2dl kermaa ja kaada ne vanilijakastikkeeseen.
Aloita kakun koonti. Aseta pohja tarjoiluvadille ja kostuta se maidolla tai mehulla. Lisää mansikkahillo ja sulatetut mansikat tai leikellyt tuoreet mansikat kerroksen päälle. Sivele päälle osa vanilijakermasta. Aseta toinen kerros päälle ja kostuta se. Levitä ananasmurska ja sen päälle vanilijakerma. Aseta kansi ja kostuta se. Sivele kannen päälle loput vanilijakermasta, sillä se suojaa sokerimassaa.
Värjää sokerimassa siniseksi pastaväreillä (sokerimassaa menee noin 100g). Kaulitse se ja leikkaa siitä kakun halkaisijan kokoinen ympyrä. Aseta sokerimassa kakun päälle. Vatkaa loput kermasta ja pursota se kakun reunoille. Keskelle kakkua voit tehdä haluamasi koristeen kermavaahdolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti