Vihdoinkin pääsin kokeilemaan Iloleipurin donitsipeltiä. Enää ei tarvitse donitseja vääntää rasvassa, vaan hieman terveellinen vaihtoehto valmistuu uunissa. Kuitenkin maku on hieman erilainen, mutta todellakin maittava.
Tarvikkeet:
3dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl ruokasoodaa
2tl vanilijasokeria
ripaus suolaa
1dl sokeria
1 muna
1½dl maitoa
2rkl öljyä
Kuorrutukseen valkosuklaata ja strösseleitä
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja märät aineet eri kulhossa keskenään. Yhdistä märät aineet kuiviin ja sekoita nopeasti, mutta älä liikaa sillä taikina kärsii siitä. Annostele taikina voideltuun donitsipeltiin. Paista sitten 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna donitsien jäähtyä ja kuorruta ne sitten sulalla valkosuklaalla. Ripottele päälle strösseleitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti