sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Kirpeä puolukkapiiras

Ihanaa huomata, että syksy on saapunut hieman kunnollisemmin. Vielä kuitenkin todella lämpimät päivät yllättävät, mutta kahvipöytään ovat marjat aivan lopullisesti saapuneet. Puolukat ovat nyt metsässä kypsimmillään ja tämä puolukkapiirakka valmistuikin suoraan takapihan antimista.

Tarvikkeet

pohja
75g Voita
½dl Sokeria
1 muna
1 ½dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1tl Kaardemummaa
1tl Leivinjauhetta

täyte
200g Puolukoita
3 Munaa
1prk Kermaviiliä
1 1/4dl Sokeria
1tl vanilijasokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne ja kananmuna joukkoon edelleen vatkaten. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle. 
Vatkaa munien rakenne kulhossa ja lisää kermaviili sekä sokerit. Levitä puolukat pohjalle ja kaada seos niiden päälle.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti