sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Ruusuinen täytekakku

Ihana vaalenapunainen ruusukakku mustikka ja mansikkatäytteellä. Kakkupohja saa suklaisen vivahteen kaakaosta.


Täytteet:
200g Maustamatonta tuorejuustoa
4dl Kuohukermaa
3dl Mustikoita
1prk Valio Mansikkarahkaa
½dl sokeria
Vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Kuorrute:
200g Maustamatonta tuorejuustoa
3tl Sokeria
4dl Kuohukermaa
Vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Valmista kakkupohja linkin ohjeen mukaan, mutta paista se kuitenkin pienessä kakkuvuuassa. Joudut todennäköisesti jakamaan taikinan puoliksi ja paistamaan ensin puolet ja sitten toiset puolet. HUOM! Paistoaika on lyhyempi pienessä vuuassa (noin 20min).

Leikkaa kakku 6 osaan. Kakkusaha on hyvä vaihtoehto, jos paloista haluaa juuri saman kokoiset.

Valmista täytteet. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, lisää hiljalleen vatkaten tuorejuusto. Jaa täyte kahteen kippoon puoliksi. Lisää toiseen kippoon vatkaimella sekoittaen mansikkarahka. Lisää joukkoon vielä pari tippaa vaaleanpunaista elintarvikeväriä ja sekoita tasaiseksi nuolijalla. Paseeraa seuraavaksi mustikat. Mittaa ne kattilaan hellalle ja lämmitä niitä niin, että mustikat pehmenevät. Ota esiin toinen kattila ja siivilä. Kaada mustikat siivilään ja painele niistä mehut irti lusikalla. Heitä siivilään jääneet mustikat pois. Toista siivilöinti vielä kerran, että loputkin siemenet ym lähtevät liemestä. Lisää liemi toiseen puolikkaaseen täytettä ja sekoita tasaiseksi.

Kokoa kakku. Aseta tarjoiluvadin päälle yksi kakkupohjista ja kostuta se esimerkiksi maidolla. Laita pohjan päälle kerros vaaleanpunaista, mansikan makuista täytettä. Aseta toinen pohja päälle ja kostuta. Laita tämän pohjan päälle mustikkatäytettä. Jatka etenemistä laittamalla väleihin vuorotellen toista täytettä.

Laita kakku jääkaappiin ja valmista kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa, lisää tuorejuusto vatkaten joukkoon. Tipauta muutama tippa vaaleanpunaista väriä ja sekoita tasaiseksi. Ota esiin tähtitylla ja pursotinpussi. Sivele ensin palettiveitsellä auttaen ohut kerros kuorrutetta koko kakun päälle, jonka jälkeen täytä pursotin ja pursota ruusukkeita kakkuun.

Ruusut ovat hyvin yksinkertainen koristelukeino, eivätkä ole niin vaikeita tehdä, kuin miltä ehkä näyttävät. Lähde pursottamaan keskeltä ja vedä keskiosan ympäri rinkula, pursottamista missään vaiheessa "lopettamatta". Toista sama seuraavan ruusun kohdalla. Ruusut kannattaa tehdä tihein välein, ettei väleihin jää hirveitä rakoja. Näistä ruusuista voisin joskus tehdä myös tarkempaa tutoriaalia.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti