torstai 14. tammikuuta 2016

Rocky Road

Rocky roadit ovat ihanan makean ja suolaisen sekoitus. Ne sopivcat hyvin viikonlopun illanistujaisiin tai sen perinteisen karkkipussin tilalle. Näitä namipaloja ei montaa voi kerralla syödä, joten makeanhimo on nopeasti taltutettu. Rocky road on myös simppeli ja helppo tehdä.



Tarvikkeet:
1 Fazerin sininen suklaalevy
1 Fazerin taloussuklaalevy
Nökäre voita
½ pussia suolapähkinöitä
N. 15 Kpl Vaahtokarkkeja
n. 10 Dumlea tai pehmeää toffeekarkkia suklaakuorutteella

Aloita paloittelemalla vaahtokarkit pienemmiksi palasiksi veitsen avulla. Pilko myös dumlet pienemmiksi paloiksi (esim. kolmeen tai kahteen osaan). Ota esiin esimerkiksi posliininen, muovinen tai vaikka pieni suorakaiteen muotoinen paistovuoka. Vuoraa se leivinpaperilla. 
Sulata vesihauteessa kummatkin suklaat. Kun suklaa on sulanut lisää sekaan nökäre voita ja sekoita se hyvin joukkoon.
Lisää kattilaan suklaan joukkoon vaahtokarkit, suolapähkinät ja dumlet. Jätä kuitenkin dumlen ja vaahtokarkin paloja muutama koristelua varten. Sekoita suklaaseosta niin, että karkit ja pähkinät sekoittuvat hyvin joukkoon. 
Viimeiseksi kaada seos vuorattuun vuokaan ja koristele heti päälinen vaahtokarkin- ja dumlen palasilla. Pistä rocky road pariksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Kun rocky road on jähmettynyt ota se pois vuoasta ja leikkaa sopiviksi suupaloiksi.




4 kommenttia:

  1. Namskis! On hyvännäköistä! http://vauhdillavastatuuleen.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Arrgh, nyt alkoi tehdä Rocky roadeja mieli, sen verran hyviltä näyttävät. :) Viimeksi olen näitä tehnyt varmaan kymmenen vuotta sitten. Nyt olis varmaan jo korkea aika kokeilla uudestaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemista ja on muutenkin simppeli tehdä, eikä aikaakaan kulu paljoa! :)

      Poista