torstai 4. helmikuuta 2016

Laskiaispullakakku

Meillä perinteisesti laskiaisena on syöty laskiaispullat ihan pullien muodossa. Päätin kuitenkin tänä vuonna kokeilla laskiaispullia uudella tyylillä, syntyi siis laskiaispullakakku. Tämä sopii hyvin tarjottavaksi, jos laskiaispöytään ilmestyy vaikka vieraita kyläilemään.

Tarvikkeet:
1,5 dl maitoa
25g hiivaa
1 muna
0,75 dl sokeria
1tl suolaa
1tl kaardemummaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
50g voita

voiteluun kananmuna

3dl kuohukermaa
omenahilloa
tomusokeria


Lämmitä maitoa mikrossa kädenlämpöisesksi. Murustele hiiva joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten kananmuna vispilällä sekoitellen. Lisää mausteet taikinaan, jonka jälkeen ryhdy lisäämään jauhoja vähä kerrallaan taikinaa samalla kädellä alustaen. Lisää voi jossain vaiheessa ennen taikinan valmistumista sekaan. Taikina on valmis kun se ei jää käsiin kiinni. Taikina kannattaa kohottaa esimerkiksi pistämällä astia lämpimään vesialtaaseen ja liina päälle. Voit myös laittaa taikinaan rasiaan, joka on ilmatiivis tai vedottomaan paikkaan. Kohota taikinaa noin tunti. 
Kun taikina on kohonnut nosta se jauhotettulle alustalle ja tee siitä pyöreä lätty. Jaa taikina kuuteen tai kahdeksaan osaan esimerkiksi nuolijaa apuna käyttäen. 
Voitele irtopohjavuoka ja laita pohjalle leivinpaperia. Paista uunissa pullakakkua 200 asteessa noin 10-15minuuttia. Jos pulla meinaa ruveta tummumaan päältä liiakseen kannattaa päälle laittaa pala leivinpaperia.

Anna kakun jäähtyä rauhassa. Valmista sillä aikaa kermavaahtotäyte. Kun kakku on jäähtynyt leikkaa viipaleet erilleen ja puolita viipaleet. Kokoa kakun pohja tarjoilualustalle. Lisää päälle kerros omenahilloa ja päälle kermavaahto. Kokoa pullan toiset puolet kakun kanneksi. Sihtaa tomusokeria kakun päälle hunnuksi.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti