sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Vaaleanpunaiset kuppikakut

Hyvää ystävänpäivää! Meillä herkuteltiin tänään vaaleanpunaisilla kuppikakuilla, joissa on piimää. Piimä tuo muffineihin kostean, mutta tiiviin rakenteen.


Tarvikkeet
4 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl sulaa margariinia
2 dl piimää
1 kananmuna

vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Kuorrute;
0.5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
vaaleanpunaista elintarvikeväriä
ruusutylla ja pursotinpussi

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää siihen nuolijalla sekoittaen sulatettu margariini, piimä ja kananmuna. Värjää taikina vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä. Annostele taikina vuokiin ja paista 175 asteessa noin 20-25min. Aanna muffineiden jäähtyä. Valmista kuorrute: Vatkaa kermavaahto ja mausta se sokerilla. Vatkaa hiljaisella teholla maustamaton tuorejuusto sekaan. Värjää vaaleanpunaiseksi.

Pursota jäähtyneisiin kuppikakkuihin ruusukuorute. Pidä pursotinpussia sivuttain. Lähde vähän kerrallaan samalla kuppikakkua pyörittäen muodostamaan ruusua muffinin päälle. Aloita ihan muffinin keskeltä ja jatka sitten reunoille päin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti