torstai 5. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivän keksit

Jotain arkista mutta silti Suomen väriä. Päätin tehdä keksejä ja pistää näihin, niitä aiemmin mainitsemiani Pandan Suomi suklaarakeita. Resepti on löydetty M&M Suomi facebook-sivuilta, mutta muutelin sitä hieman.
 
Tarvikkeet:
noin 5dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa
175g voita
1,5dl valkoista sokeria
1,5dl ruskeaa sokeria
2 kananmunaa
2tl vanilijasokeria
Pandan suomi suklaarakeita

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Laita taikina jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Tee sen jälkeen pellille pieniä palloja taikinasta ja litistä ne. Painele päälle suklaarakeita. Paista uunin keskitasossa 180 asteessa noin 15minuuttia tai kunnes keksit ovat reunoilta paistuneet ja keskeltä hieman pehmeitä.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti