Näitä innostuin kokeilemaan uudella monitoimikoneen vatkausohjelmalla. Marenki nappeja voi käyttää koristeeksi kakun päälle tai nappaista makean nälkään pelkkä marenki. Nämä marengit tulevat tulevaisuudessa löytymään blogistani erään herkun koristeena uuden vuoden jälkeen, joten seuraile tarkkaan.
Tarvikkeet:
4 valkuaista
2dl sokeria
Erottele valkuaiset kananmunasta. Vatkaa niin kauan kunnes marenki on tarpeeksi kiinteää. Silloin se ei irtoa purkista, vaikka käännätkin sen ylösalaisin. Lisää hiljaa vatkaten sokeri. Pursota pursottimella leivinpaperille haluamasi malisia marenkeja. Kuivata uunissa 100 asteessa noin tunti ja sen jälkeen miedommalla lämmöllä kunnes marengit ovat tarpeeksi paistuneita, ihanan kevyitä ja rapsakoita. Jos marengit ei lähde hyvin leivinpaperista kaada tilkka vettä leivinpaperin alle. Kun vesi höyrystyy marengit irtoaa paremmin paperista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti