Ihana tummansuklaan makuinen moussekakku on helppo tarjottava vaikkapa uudenvuoden juhliin, jossa se meillä on ainakin esillä. Monet tekevät moussekakkuja keksipohjalle, mutta itse tein ihan kakkupohjan tätä varten.
Tarvikkeet:
suklainen kakkupohja puolikas taikina
350g tummaa suklaata
4dl kermavaahtoa
2 kananmunaa
2 liivatelehteä.
Tee ensin kakkupohja puolikkaana. Käytin itse n. 20cm halkaisijan vuokaa. Anna pohjan jäähtyä. Älä leikkaa sitä osiin, vaan pistä se hieman isompaan leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (itse käytin 22cm levyistä) keskelle, niin että reunoille jää tilaa.
Valmista mousse. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Laita jääkaappiin odottamaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää sulaneeseen suklaaseen kananmunat hyvin sekoittaen. Kiehauta puoli desiä vettä ja laita liivatteet siihen, sekoita. Sekoita nuolijalla suklaan joukkoon kermavaahto. Kaavi sitten seos kakkupohjan päälle. Tässä kohtaa täyttyy myös irtopohjavuoan ja kakkupohjan väliin jäänyt rako.
Anna jähmettyä kaapissa yön yli. Koristele seuraavana päivänä vaikkapa marengeilla ja sulalla suklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti