sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Runebergin tortut

Runebergin päivää vietetään 5.2. Runebergin torttu on siitä mukava leivos, ettei sen sisältö ole niin tarkkaa määriteltyä. Monet kostuttavat leivonnaista kermalla tai vastaavalla. Osa laittaa korppujauhoja, osa piparkakkuja tai muita keksejä. Runebergin torttu on syntynytkin kaappiin jääneistä raaka-aineista. Pinnalle tulee vadelmamarmelaadia ja tomusokeri-vesi-sitruunaseosta. 

Tarvikkeet:
150g margariinia
½dl sokeria
1dl fariinisokeria
2 kananmunaa
½dl jauhettau mantelia
1dl murusteltua piparkakkua (voi korvata korrpujauhoilla)
1tl leivinjauhetta
½dl kermaa
½tl karvasmanteliaromia (saatavissa hyvinvarustetuista marketeista leivontaosastolta)

Vatkaa sokerit ja voi. Lisää munat yksitellen hellästi vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Murusta piparit ja lisää se kuiviin aineisiin. Lisää joukkoon vuorotellen kerman kanssa. Mittaa lopuksi joukkoon karvasmanteliaromi. Annostele muffinivuokiin. Paista 175 asteessa noin 15-20minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti