perjantai 7. helmikuuta 2014

Sateenkaarikakku

Sateenkaarikakku syntyi synttäreiden kunniaksi. Kakku on melko helppo tehdä. Hieman piti kyllä sateenkaaren värejä lunttailla netistä.

Kakkupohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3 erilaista elintarvikeväriä (violetti, keltainen, pinkki)

Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne nuolijalla munasokerivaahdon joukkoon. Jaa taikina 3 yhtä suureen osaan. Kannattaa mitata vaikka desimitalla (itselläni meni noin. 3dl per. väri). Värjää jokainen taikina eri värillä. Paista jokaista taikinaa yksitellen 200 asteessa n. 8 minuuttia. 

Anna pohjien jäähtyä. Valmista sillä välin täytteet.

Täyte:
2dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
kahta elintarvikeväriä (oranssi ja sininen)
mansikkahilloa

Vispaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita se hyvin joukkoon. Jaa täyte kahteen osaan ja värjää kummatkin eri värisiksi. Kostuta kakkupohjat maidolla. Aseta violetti pohja tarjoilualustalle ja lisää päälle mansikkahilloa. Lisää sitten sinistä täytettä ja aseta keltainen pohja päälle. Lisää taas mansikkahilloa ja toinen täytteistä. Aseta kanneksi pinkki kakkupohja.

Kuorrute:
5dl kuohukermaa
erivärisiä nonparelleja

Vispaa kerma vaahdoksi. Levitä sitä ohut kerros kakun päälle. Lisää sateenkaaren väreissä nonparellit kakun päälle. Pursota pilvimäistä kuorrutetta kermavaahdolla. Tähän sopii isopäinen tylla tai iso aukkoinen minicrip-pussi.


2 kommenttia:

  1. Sulla on tosi ihana blogi! :') Ja tosi hyvänäköinen kakku, mutta haluisin tehä mansikka kakun ja kysyn sulta miten siitä sais oikeen hyvänmakusen? Oisko sulla jotain vinkkejä tai jopa ohjetta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Olen kesällä tehnyt erään mansikkakakun. Aika perus mallia, mutta mielestäni hyvää. Voin kirjoittaa reseptin myös tänne blogin puolelle.

      Poista