sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Brita-kakku

Ihanan kesäinen kakku sopii niin juhliin kuin kahvipöytään. Brita-kakku koostuu kakkupohjasta ja marenkipäällyksestä. Kahden samanlaisen levyn väliin laitetaan kermavaahtoa ja kauden hedelmiä valinnan mukaan. Koristelu voi olla mitä vaan maan ja taivaan väliltä!

Tarvikkeet:
pohja
3 keltuaista
1dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
125g voita
1dl maitoa

Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon keltuaiset yhä vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen taikinaan maidon kanssa. Levitä kaksi samankokoista ympyrää eri pelleille leivinpaperin päälle.

kuorrutus
3 valkuaista
1,5dl sokeria
2tl vanilijasokeria

Mittaa aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa ns. jäykäksi "vaahdoksi".  Levitä pohjien päälle tasaiset kerrokset. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.

sisälle
mansikoita
2dl kuohukermaa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Puolita mansikat veitsellä. Valitse kakuista toinen osa pohjaksi ja aseta se tarjoiluvadille. Kaavi päälle kermavaahtoa ja asettele mansikat sen päälle. Lisää toinen "pohja" kanneksi ja koristele mansikoilla ja kermavaahdolla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti