perjantai 22. marraskuuta 2013

Karjalanpiirakat

Ihania suomalaisia perinneherkkuja. Itse ajattelin tämän ohjeen Itsenäisyyspäivää varten teille tämän väsätä, sillä mikäs sen parempaa juhlatarjoiluissa kuin suomalainen ruoka.
 
Tarvikkeet:
Ruiskuori:
2dl Vettä
1tl Suolaa
½dl Vehnäjauhoja
2½dl Ruisjauhoja
1rkl Oliiviöljyä
Puurotäyte:
2dl Puuroriisiä
2½dl Vettä
7½dl Maitoa
1tl Suolaa
Voiteluun:
Voita
 
Tee ensin ruiskuori. Sekoita kylmään veteen suola, vehnäjauhot, ruisjauhot ja oliiviöljy. Tee taikinasta kiinteä möntti ja laita se jääkaappiin.
Valmista puuroriisi. Kiehauta vesi ja lisää kiehuvaan veteen puuroriisi. Lisää maito riisiin, kun vesi on haihtunut ja imeytynyt pois. Keitä hiljalleen n. puoli tuntia, kunnes puuro on kiinteää. Jäähdytä.
 
Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Tee juomalasin avulla taikinasta pyöreitä kiekkoja. Pinoa ne niin, että väliin tulee ruisjauhoja. Vinkki: taikina kannattaa kaulita niin, että alla on reilusti ruis- ja vehnäjauhoja. Levitä kiekot kaulimella soikioiksi. Laita soikioiden keskelle noin ruokalusikallinen puuroa. Käännä sivureunat keskelle ja rypytä etusormilla. Käännä päädyt nätisti piirakan päälle.
Paista 250 asteessa n. 10-15 minuuttia. Voitele paistetut karjalanpiirakat sulatetulla voilla.
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti